af.mpmn-digital.com
Nuwe resepte

Wetenskap sê PMS opgelos met biefstuk

Wetenskap sê PMS opgelos met biefstuk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Vroeër hierdie week is 'n studie gepubliseer deur The American Journal of Epidemiology onthul dat vroue met 'n hoër ystervlak minder geneig was tot premenstruele simptome - 'n skokkende en nuwe onthulling vir vroue oral.

Of is dit?

Die studie, wat deur die Universiteit van Massachusetts uitgevoer is, vertel ons dat 'n vrou vol yster minder geneig is om opgeblasenheid, krampe te vermy, en laat ons maar sê dat hulle ongemaklik is tydens menstruasie. Verslae van die studie gaan selfs so ver dat vroue moet "Breek die rooivleis uit," omdat hoër ysterinname geen PMS beteken nie. Tog bly sommige onroerend.

"[Om vroue te vertel om rooivleis te eet] is 'n te algemene aanbeveling," sê Mayling Kajiya, stigter van Meisie ononderbroke, 'n aminosuuraanvulling wat spesifiek ontwerp is om vroue se ellende te behandel. Volgens Kajiya is die studie nie verkeerd nie, maar dit vertel ons dinge wat ons al eeue lank al weet. Vroue word aanbeveel om baie yster te neem vanweë hul vatbaarheid vir bloedarmoede, en oor die algemeen sal yster u liggaam help om iets beter te verwerk, so ja, natuurlik is dit wonderlik vir menstruasie.

Omgekeerd het die studie ook bevind dat vroue met hoër kaliumvlakke meer waarskynlik aan PMS ly - 'n ander feit wat Kajiya nie te verbasend was nie.

'Kalium bevat baie sout, en dit belemmer ander minerale wat u liggaam binnedring', sê sy en merk op dat dit opgeblase en swelling veroorsaak waaraan baie vroue ly.

Vir alle vleisliefhebbers daar buite wat opgewonde was om te begin kou in die naam van gesondheid, moenie moedeloos word nie.

"Die belangrikste ding om te onthou is om 'n gesonde en gebalanseerde dieet te hê," sê Kajiya, "en as jy baie rooivleis gaan eet vir jou ysterinname, gaan organies en maak seker dat dit met gras gevoer word."

En vergeet nie die sjokolade nie.

Anne Dolce is die Cook Editor by The Daily Meal. Volg haar op Twitter @anniecdolce


Maklike drie-bestanddele resepte wat u wens dat u vroeër geweet het

Ons was almal daar: dit was 'n lang dag, ons is al tuis, en ons wil net iets lekker hê sonder die moeite, moeite of om na die winkel te gaan vir 'n paar bestanddele. Moenie bekommerd wees nie! Ons het u gedek.

Of u nou iets lekkers soek om aan die laatnag se begeertes te voldoen of iets anders (maar tog maklik) om aandete te voltooi, ons het presies wat u soek. En ja, elkeen van die resepte waaroor ons hier gaan praat, neem net drie bestanddele.

Nog beter? Ons praat nie eens van vreemde of nuwerwetse bestanddele wat u sal moet doen nie, en meestal vind u dat u alles in u kombuiskas of spens het. Dit is die verste wat u moet loop om alles te kry wat u nodig het, en u hoef u pantoffels nie te vervang vir skoene of PJ's vir buiteklere nie. Totale oorwinning, reg?


Kan u menstruasie u laat voel dat u griep het?

U het eintlik nie die griepvirus nie, maar u liggaam boots soortgelyke simptome na. "My gevoel vanuit 'n mediese oogpunt is dat dit alles deel uitmaak van PMS -sindroom, wat beide fisiese en emosionele simptome kan hê," sê dr. Dweck. Sommige van haar kliënte se algemeenste PMS -klagtes herinner almal aan griepsimptome, insluitend prikkelbaarheid, borspyn, hoofpyn, gewrigspyn en oormatige moegheid.

Dr Dweck wys ook daarop dat vroue met voorafgaande toestande, soos outo-immuunprobleme of rumatoïede artritis, dikwels selfs voor hul menstruasie 'n verergering of 'n opvlam van hul simptome sal ervaar, en dan sal dit beter word nadat hulle menstrueer. "Dit laat jou wel wonder, alhoewel dit nie in die literatuur is nie, as daar 'n soort immuunaanval is wat net voor jou menstruasie voorkom, wat hierdie griepagtige simptome lewendig maak," sê dr. Dweck.

Daar is geen studies wat toon dat u immuunstelsel werklik 'n knou kry nie. U kan dus die hormoon -achtbaan wat PMS is, blameer totdat daar meer afdoende wetenskap hieroor is.


Wat veroorsaak PMS?

Kenners meen dat PMS elke maand (gedeeltelik) veroorsaak word deur sikliese veranderinge in geslagshormone. En hoewel dit waar is dat ons geslagshormone elke maand natuurlik in 'n sikliese patroon verander, ontstaan ​​probleme slegs wanneer ons hormone uit balans is - as ons byvoorbeeld te veel oestrogeen in ons liggame het in vergelyking met progesteroon ('n toestand wat bekend is as oestrogeen dominansie), of as ons te min progesteroon in die algemeen het.

Met ander woorde, maandelikse hormoonverskuiwings is normaal en word verwag. Hulle gebeur! Maar dit is nie die oorsaak van die probleem nie. Die oorsaak van die probleem is wanneer ons min of meer estrogeen en progesteroon het as wat ons nodig het. Terwyl ons liggame deur die 28-dae hormoonsiklus beweeg in hierdie hormonaal ongebalanseerde omgewing, daardie is wanneer ons simptome ervaar.

As u die onderliggende hormoonwanbalans met voedsel en lewenstyl aanspreek, kan u die simptome van PMS uitvee. U ry steeds deur die vier fases van u menstruele siklus - soos u behoort te wees! - maar sonder al die simptome wat u voorheen ervaar het.

Kenners meen ook dat voedingstekorte 'n rol speel by PMS -simptome. Navorsing het 'n verband getoon tussen lae vlakke van vitamien D, kalsium en magnesium en PMS -simptome. Studies dui ook aan dat aanvulling met magnesium en vitamien B6 'n beduidende verskil kan maak in die erns van PMS.


Koue saak: Gesin wil antwoorde hê op moord op tieners

BELLWOOD, BLAIR COUNTY, Pa. (WTAJ) — Dit is 42 jaar gelede dat 'n plaaslike voetbalspeler in die hoërskool vermis geraak het na 'n groot wedstryd Vrydagaand. Die gemeenskap was geskok toe sy lyk ontdek is en sy dood 'n moord opgelê het. Die moordenaar of moordenaars van Nicholas Grassmyer is nog nooit gevang nie.

Ek val nog steeds af. Ek plant nog steeds elke jaar blomme, 'sê Nick ’ se pa, Bob, terwyl hy by die grafsteen by die Logan Valley -begraafplaas in Bellwood staan.

As ons na die merker kyk, sê Bob, en ons het dit gekies omdat hy van sport gehou het. Hy het sokker gespeel. Trouens, hy speel sokker die laaste aand wat hy geleef het, en hy speel bofbal. ”

Nick was slegs 16, 'n junior aan die Bellwood Antis Area High School. Daardie aand het hy halfrugby gespeel in 'n oorwinningswedstryd teen Tyrone. Daarna het hy by sy vriendin gaan kuier, 'n bietjie na middernag sy ouers gebel en gesê dat hy 'n entjie na hul huis stap.

Maar die volgende oggend, sê Bob, het ek omtrent 5 uur wakker geword en die vrou het by die tafel gesit en ek het haar gevra wat die probleem is en sy het gesê dat Nick nog nie huis toe gekom het nie. “

Nadat hulle geleer het dat Nick nie by sy vriendin se huis was nie, is hulle op pad met roete 865, uit Bellwood en in die rigting van roete 220, die pad wat Nick sou geloop het. Hulle het geen teken van hom gevind nie en het die polisie ontbied wat by hul soektog aangesluit het.

Ons kon hom nie vind nie en ek bel 'n paar van my familie, niggies, nefies en broers, en ons het almal na hom begin soek. Hy was nie die tipe wat sou weghardloop of weggaan sonder om dit te vertel nie, ” onthou Bob.

Die sokkerspan, die brandweermaatskappy en die hele gemeenskap het kom help, maar hulle kon nog steeds nie Nick vind nie.

Ek dink dit was Sondag, daar was 'n paar drawwers wat Janesville Pike opdraf naby die reservoir bo Tyrone en hulle sien hoe hy oor die oewer gaan lê en hulle bel die polisie, ” sê Bob.

Nick ’ se lyk is gevind vanaf roete 859 uit Bellwood, ongeveer ses kilometer van sy huis af. Sy neef het hom geïdentifiseer, maar dit was nie goed genoeg vir Bob wat daarop aangedring het om na die toneel te gaan nie.

Bob se seun, Bob, Nick se halfbroer was daar toe sy pa huis toe keer.

Ek onthou toe hy terugkom, het hy vir my stiefma in die huis gesê en ek was buite, en ek kon net hoor hoe sy skree, en ek kan dit nog hoor, sê die jonger Bob.

'N Lykskouing het bepaal dat Nick aan 'n skedelbreuk gesterf het en dat die lykskouing die dood as 'n moord bepaal het. Bob 39 het destyds verwag dat die saak vinnig opgelos sou word. Nou is hy 81 en is nog steeds op soek na antwoorde.

Ek is nog steeds verbaas. Dit was 'n lang tyd, sonder om te weet wie, hoekom, waar, waarvoor, ”, sê hy.

Sy vrou, Nick ’ se ma, Mary Anne, is in 1994 op 54 -jarige ouderdom aan kanker oorlede.

Bob sê: 'Ek het haar in 'n hospitaalbed in die huis gehad en sy het die hele dag daar gelê en opgekyk na die muur waar sy prentjie was. ”

Ek mis Nick altyd en weet nooit wat met hom gebeur het nie.

Bob het nie die hoop opgegee dat hy sal uitvind voordat hy sterf nie en sê: 'Ek dink daar is iemand wat nog lewe, wat dalk iets weet, ja. ”

Kopiereg 2021 Nexstar Media Inc. Alle regte voorbehou. Hierdie materiaal mag nie gepubliseer, uitgesaai, herskryf of herversprei word nie.


Dit is eerstens wat ons bedoel met gesonde vetvoedsel.

Dit kan moeilik wees om voedsel in diskrete kategorieë "gesond" of "ongesond" te verdeel. Ons geneigdheid om voedsel op hierdie manier te etiketteer, is 'n praktyk wat tot soveel as (of meer as) wetenskaplik deur die dieetkultuur ondersteun word, en oor die algemeen kan alle kosse 'n plek hê in 'n gevarieerde, gebalanseerde dieet. Net soos baie onderwerpe in voeding, ontwikkel die navorsing oor die uitwerking van die verskillende soorte vette op ons gesondheid, en soms is dit 'n bron van meningsverskil tussen kundiges. Dit gesê, die frase gesonde vette word gewoonlik gebruik om na onversadigde vette te verwys. Daar is twee tipes - hier is 'n vinnige oorsig van elkeen:

Mono -onversadigde vette: "Dit is een van die gesondste van alle vette," sê Dana Hunnes, Ph.D., M.P.H., R.D., senior dieetkundige by UCLA Medical Center en adjunk -assistent -professor aan die Fielding School of Public Health. Enkelversadigde vette help om u selle te ontwikkel en in stand te hou, en kan help om u LDL -cholesterolvlakke te verlaag, wat die risiko van hartsiektes en beroerte verminder, volgens die Amerikaanse National Library of Medicine. Volgens die Mayo Clinic kan hulle gevind word in voedsel soos olyfolie, neute en avokado's.

Poli -onversadigde vette: Die twee hoofsoorte poli-onversadigde vette is omega-3 en omega-6-vetsure, essensiële vette wat ons liggame nie self kan vervaardig nie, maar baie noodsaaklike funksies benodig, verduidelik die American Heart Association (AHA). Omega-3-vetsure is veral voordelig vir die hartgesondheid, insluitend die verlaging van bloeddruk en die verlaging van cholesterol- en trigliseriedvlakke, volgens die Amerikaanse National Library of Medicine. Omega-3 word meestal in voedsel soos vis, neute en sade aangetref. 'Ander poli-onversadigde vette [omega-6's] kan in sekere plantaardige olies voorkom,' voeg Hunnes by.


Die Nuwe Grens

Maar daar is 'n aantal maniere waarop hy koji en rsquos transformasie -ensieme benut het, wat nuttig kan wees in 'n restaurant en tuis. Shio koji (wat aanlyn gekoop of tuis gemaak kan word, word basies koji geënt op rys, of koji rys, plus 'n soutoplossing) en amazake ('n soeter kombinasie van koji rys en water) werk beide as marinades en as bestanddele. Umansky gebruik amazake as 'n versnelde suurdeeg -voorgereg, en hy en rsquos het 'n lugagtige brood van 50 persent rogmeel gemaak, baie ligter as die digte, swaar brood wat gewoonlik uit sulke graan sou ontstaan. Hy laat my hoenderdye langs mekaar proe, een vlakte en een vir 'n paar uur gemarineer in 'n koji-oplossing, die koji een het 'n diep gebrande karamelvel, sagter, sappiger vleis en 'n dowwe sweempie van 'n aangename kaasagtige funk.

Cortney Burns, mede-sjef van Bar Tartine in San Francisco, marineer byna alle proteïene in die restaurant in shio koji, insluitend haar gebraaide hoender. Sy het sowat vyf jaar gelede gefassineer met koji. Ek het geweet dit is die basis vir umami, en sy het gesê, en daarom het sy en haar mede-sjef, Nick Balla, self koji, miso en amazake begin maak, en dit is 'n manier om dit beter te verstaan. & rdquo Benewens die marinering vleis, het sy en rsquos shio koji gebruik as 'n geurelement in groentegeregte vir die sout- en umami -note. Sy het dit ontwater om dit as 'n sout-soet spesery te gebruik. Burns het koji -rys gepureer en gebruik dit as versoeter in roomys. & ldquoDit & rsquos hou van bedrog! & rdquo sê sy oor hoe veelsydig koji -produkte is en die komplekse geure wat dit verleen.

Koji & rsquos se soetigheid het 'n beroep op Kevin Fink, sjef en eienaar van Austin & rsquos Emmer and Rye. Tydens sy verblyf by die Nordic Food Lab in Denemarke het hy probeer om koji op 'n varkkopterine in te ent wat die koji oorleef het, maar dit het nie besonder floreer nie. Sedertdien, in sy eie restaurant, het hy & rsquos verder geëksperimenteer, koji op 'n verskeidenheid korrels verbou en dan die koji -korrels in roosterkoeke verander. Fink, genoem een ​​van Kos en wyn& rsquos Beste nuwe sjefs in 2016, bedien 'n nagereg tydens die Food and Wine Classic -fees in Aspen, gemaak van Sonoran koring koji koek, gekweek en in 'n koekie gebak, as 'n roomysbroodjie.

& ldquoDie koji het ons in staat gestel om 'n geurleiding te skep wat baie meer blommig was as die ander komponente wat ons in Texas kon kry, & het rdquo Fink gesê. Die ontwikkeling van geure wat u daaruit kan kry, is ongelooflik. Dit is amper sjampanje op die voorkant. & Rdquo

Fink, wat al koji by sy restaurant verbou het, het by Umansky die dehidrator -truuk geleer om koji in groter hoeveelhede te verbou. Dit het een probleem opgelos. En koji het al 'n ander probleem vir Fink opgelos. By die maak van pasta het hy 'n groot hoeveelheid oorskiet eierwitte gehad. Daarom het hy hulp gesoek na Jason White, sjef, voerboer en fermentasie -deskundige, wat Fink gehelp het om sy kos- en fermentasie -voorraadkas op te stel.

White was al lank gefassineer deur koji, met sy buigsaamheid en die verskeidenheid produkte wat dit help produseer. En soos dit blyk, het hy al oorweeg hoe koji die groot hoeveelheid eierwitte wat die meeste restaurantekombuise produseer, kan verander. Die proteïene wat in eierwitte beskikbaar is, lyk vir hom "sterf om met koji te kommunikeer". White het met soja besef dat koji proteïene afbreek in smaaklike aminosure wat die kenmerkende umami -geur produseer. Hy het gedink dieselfde tegniek moet ook met proteïen-eierwitte werk.

White het die proses aangepas. Om sojasous te maak, word koji verbou op 'n mengsel koring, soja en sout, met water bygevoeg later in die proses, waarna ander mikrobes die brou koloniseer en fermenteer. Die gevolglike aminosuurryke vloeistof word gespan. Om eierwitte te fermenteer, Wit ingeënt koring, en dan die koji koring in 'n eierwit -pekel mengsel opgeneem. Die proteas in die koji-koring breek die proteïene in eierwitte af en bevry dit vir 'n sekondêre gisting oor drie maande, soortgelyk aan die proses van ses maande om sojasous te maak.

Die eindresultaat: 'n wit aminosous, soortgelyk aan sojasous en met presies dieselfde konsekwentheid, maar met 'n neutagtige, warm, soet koji -aroma. White meen die sous is 'verbasend', en Fink stem saam - hy beskou dit as 'n briljante uitvinding. Fink het sedertdien die eierwit -koji -sous gebruik om vleis en marinades en vinaigrette voor te berei. White het ook 'n broodgebaseerde aminosous gemaak, geïnspireer deur 'n verslag wat hy gelees het oor 'n vroulike mikrobiologieprogram in Japan in die veertigerjare, waar die mikrobioloë broodkorsies ingeënt het Aspergillus en meng dit in 'n pekeloplossing om te fermenteer.

Umansky, wat onlangs by Fink in Austin gaan kuier het, hou daarvan as koji -entoesiaste wenke en idees deel. By 'n onlangse pop-up wat deur Larder oopgemaak is, bedien Umansky aan die hedendaagse weergawes van Joodse deli-gunstelinge, waarvan baie koji bevat: shio koji-verharde meerforel, 'n bygewerkte weergawe van gravlax, sowel as amazake-geneesde piekels, en koji direk gemeng in brooddeeg. Die koji -wortels het my gefassineer. Hulle het 'n gepekelde knapperigheid van 'n piekel, maar sonder die oorweldigende geure van sout of asyn het hulle meer suiwer wortels geproe as enige piekel wat ek geëet het.

Persoonlik het ek 'n paar uur by die huis in New England 'n shio koji tuisgemaak voordat ek dit kortliks gaargemaak het. Die gevolg was die verstommende shio koji wat 'n smaaklike maar sagte vis omskep het in iets wat lyk soos die duur miso -swart kabeljou wat by Japannese restaurante voorkom.

Umansky het drome vir koji. Hy verbeel hom dat dit gebruik kan word om goedkoper of ongebruikte vleissnitte in 'n goedkoop rukkerij te verander. Hy wil graag rou kakao en koffiebone in die hande kry - voordat dit gedroog en genees word - en koji gebruik om dit te genees. 'Ek het die gevoel dat ons smaakmiddels sal kry wat ons nie deur tradisionele metodes sien nie,' het hy gesê. Soos byna alle kookkuns wat nuut is by koji, het hy 'n passievolle, selfs obsessiewe aanhanger geword, en hy verwag dat ander dit binnekort sal regkry. 'Ek voel regtig asof koji, of miskien shio -koji, net so oral voorkom soos miso- en sojasous in Amerikaanse kombuise.'

Die klein groepie sjefs en huiskokke wat met koji eksperimenteer het, sien die moontlikhede voor hulle uit. Daar is eksperimente om te probeer, geregte om uit te vind, mense om te leer hoe om koji in hul kombuise te gebruik. Hierdie klein mikrobe het Asië reeds verower. Miskien is dit uiteindelik tyd dat dit ook die Weste verower.

Terug na die toetskombuis


Waarom u 'n behoefte het aan voedsel tydens u menstruasie?

Daar is 'n rede waarom u nie kan ophou om aan lekkergoed te dink nie.

Het u al ooit gevoel dat daar sekere drange is tydens u menstruasie, en nie op ander tye nie? Is die PMS -smarte vir snickerbars of groot bakkies pasta (kies jou karbygif) regtig anders as 'n begeerte wat jy enige ander tyd van die maand kan ervaar?

Volgens Justine Roth, R. D., gesertifiseerde dieetkundige, is die antwoord ja. Tydens u menstruasie gaan u liggaam deur fisiologiese veranderinge, en sy sê. U hormone is heeltemal op dreef, wat daartoe lei dat u na sekere voedingstowwe smag. & rdquo

Suzanne Fenske, MD, assistent -professor in verloskunde, ginekologie en reproduktiewe wetenskap aan die Icahn School of Medicine op die berg Sinai, sê daar is 'n gedagtegang dat endogene opioïde peptiede, of EOP's, aminosuurbindings wat altyd in u liggaam voorkom, kan die skuld kry. Gedurende sekere tye, soos u menstruasie (en swangerskap), is daar meer aktiewe EOP's. 'Ons is nie 100 persent seker nie,' sê sy. 'Maar die teorie is dat u meer drange het met die teenwoordigheid van hierdie EOP's.'

Moet dus nie verbaas wees as u meer peuselagtige kosse of 'n hap (of twee of drie) sjokolade wil kry as u menstruasie kry nie. Fenske sê die mees algemene drang tydens menstruasie is beslis sout kos soos aartappelskyfies of sjokolade.

Verwante: 7 skelm tekens dat u bloedsuiker te hoog is

Trouens, 'n studie in PLOS EEN beraam dat byna 50 persent van die vroue in die Verenigde State smag na sjokolade by die aanvang van menstruasie. Alhoewel die navorsers voorgestel het dat dit kulturele implikasies kan hê, wil mdashwomen uit die buiteland sjokolade tydens menstruasie aansienlik minder hê as die eerste en tweede generasie Amerikaners, en daar is ook fisiese verklarings vir die drang: Roth merk op dat sjokolade, veral kakao, baie magnesium bevat, die liggaam loop gewoonlik laag as u voor die menstruasie kom. (Maak seker dat u donkersjokolade teenoor melksjokolade gebruik, wat nie die voedingstowwe bevat wat u drang behoorlik sal bekamp nie, sê sy.)

Leer hoe om kitskosdrange uit te skakel:

Verwante: 𔁳 Tekens dat u 'n skrikwekkende vitamien B12 -tekort het

Die drang na u menstruasie is onskadelik en in die meeste gevalle, sê Fenske. Die enigste keer dat daar rede tot kommer moet wees, is as u na baie vreemde dinge begin smag, soos om spesifiek ysskyfies te wil hê of regtig gretig is vir die smaak van vuil (dit kan gebeur!).

"Daar is sekere drange wat vroue tydens hul menstruasie kan hê, wat nie heeltemal normaal is nie en meer verband hou met bloedarmoede," sê sy. 'As u na dinge uit u stuurhuis verlang, raadpleeg u dokter om te bevestig dat u nie 'n onderliggende oorsaak vir die drang het nie.

Wat moet u doen as u middelmatig verlang? Moenie daarteen veg nie.

& ldquo As u na so iets verlang, moet u daarna luister, en Rdquo Roth sê. Anders gaan dit net harder word. & rdquo

Verwant: ​ Wat u bloedkonsistensie tydens u tydperk oor u gesondheid beteken

Jy het dit al voorheen gehoor, en jy het dit weer gehoor, maar Roth sê: & ldquoDit & rsquos gaan alles oor matigheid. & Rdquo


'N Sappige geskiedenis van steak-Umm

Eugene Gagliardi, aartsvader van die Gagliardi-vleisverpakkingsbedryf, het die gevriesde stuk hout beesvleisprodukte van 22 gram groot gemaak wat binnekort bekend sou staan ​​as Steak-umm en dit versorgend in die enkel van sy seun gestuur het.

'Niemand gaan hierdie kak ooit koop nie!' skree hy en storm af.

'My pa was nie ondersteunend nie,' vertel Gene Gagliardi, wie se achillespees geteiken is, aan Mental Floss. "Ek het besluit om snags daaraan te werk."

Die oudste Gagliardi was nie 'n man wat in die vleisbedryf gedink het nie, en dit was nie die tyd om sy geduld met 'n eksperiment te probeer nie. Dit was in die middel van die sestigerjare en sy onderneming was besig om te plunder en het die afgelope paar maande 'n paar waardevolle rekeninge verloor. Wat die jonger Gagliardi as 'n moontlike oplossing beskou het, was vir sy pa 'n grap. Vir Gene het dit gelyk asof niks gedoen kon word om sy pa tevrede te stel nie - selfs nie sy idee om 'n revolusie in die bevrore beesvleisbedryf te maak deur stukkies ongewenste vleis te versamel en dit in 'n brood te druk nie.

Die jonger Gagliardi sou Steak-umm uiteindelik vir $ 20 miljoen aan Heinz verkoop. Hy was een van die min wat die moontlikheid van steaks in dun skywe raakgesien het en geweier het om die idee te laat vaar, selfs toe sy enkel klop.

Steak-umm Vleis via YouTube

Toe Gagliardi 6 jaar oud was, het sy pa hom op 'n perehok gesit, 'n mes in sy hand gesit en gesê dat hy moet begin sny. Bees- en pluimvee was die familie -onderneming, en die Gagliardi -stam - Eugene en sy drie seuns, met Gene die middelste kind - was prominente vleishandelaars in die West Philadelphia -omgewing van Pennsylvania. Daar was geen tyd om te mors nie.

In die vyftigerjare het die Gagliardis sukses behaal met die verkoop van porsiebeheerde vleissnitte lank voordat kommersiële voedselvervaardigers begin om kleiner porsiegroottes vir diëte aan te skaf. Hulle het ook premium blaaie beesvleis saamgestel en aan hoëklante verkoop. Toe die kitskoskettings soos Burger King en McDonald's begin groei, verdien die Gagliardis ook hul besigheid.

Maar teen die 1960's het die wasgoedlys begin rekord word. Goedkoper verskaffers het meer geword, en die persoonlike aanraking van Gagliardi Brothers het steeds minder 'n koopinvloed geword. Aangesien sake afneem, sou Gene Gagliardi laataand wakker bly en dink oor hoe hy sy gesin se finansies van die rand af kon terugbring. Op hierdie manier sou sy pa hom moontlik toelaat om sy droom om 'n parkwagter in Montana te word, na te streef.

Een van daardie aande het die destydse 30-jarige 'n probleem geïdentifiseer met die bekende kaassteaks in die Philly-styl. Die taai steak -snitte was moeilik vir beide kinders en senior burgers, en het 'n mate van verstikkingsrisiko inhou. Gagliardi het gedink dat 'n sagte bron van die beesvleis die aantrekkingskrag van die kaassteak sou verbreed en dit vir 'n groter mark oopmaak.

'Dit was destyds taai beesvleis,' sê hy. "Jy moet baie versigtig wees om dit aan kinders te gee, want die vleis sal uit die toebroodjie trek. Ek het gedink, as jy melk kan homogeniseer, moet jy vleis kan homogeniseer."

Gagliardi het gedink hy kan die vleis versag deur dit herhaaldelik deur 'n vleismolen te laat loop. 'Ek het dit ongeveer vyf keer gedoen en die proteïene uitgehaal, en dit het 'n soliede massa geword. " Gagliardi het 'n sagte vleisproduk geskep wat bevrore verkoop kan word en die verstikkingsgevare van konvensionele Philly -kaassteaks feitlik kan uitskakel.

(In 'n federale hofuitspraak van 2012 sou 'n regter presies verwoord wat Gagliardi gedoen het. " primêre snitte, soos varkhaas, filet en riboog, word verwyder, "het regter Lawrence Stengel geskryf." Die geëmulgeerde vleis word in 'n brood gedruk en in skywe gesny, gevries en verpak. ")

Omdat die beesvleis so plat was, het dit slegs 30 sekondes geneem om elke kant te kook. Gagliardi het dit geproe, dit heerlik gevind en gedink dat hy die probleme van sy gesin opgelos het.

Sy pa was nie 'n fan nie. Nadat hy sy seun beledig het omdat hy die idee selfs oorweeg het, het hy hom met opset toegelaat om dit by supermarkte te gaan koop. Gagliardi het aangebied om dit onder die koste te verkoop, sodat winkels dit sou kon dra. Die bevrore vleissnitte wat in 1969 onder die Gagliardi se bevrore merk Table Treats bemark is, het in 1969 verskyn.

'Ons het dit eintlik aan skoolmiddagete verkoop,' sê Gagliardi. 'Kinders het dit geëet, daarvan gehou, daarna huis toe gegaan en daarna gevra.'

Sy opvallende oorsprong op sy beurt, dit lyk asof kopers die produk omhels. Dit was vinnig om te maak - sommige kollege studente het selfs die skywe gaargemaak deur dit in foelie toe te draai en te stryk - smaaklik en maklik om te kou. Die onderneming het dit selfs met bevrore rolle versprei vir 'n volledige Philly -kaassteak -ervaring. Teen 1975 versprei Gagliardi hulle onder die naam Steak-umm nadat 'n vriend dit tydens 'n kwarteljagekspedisie voorgestel het. Teen 1980, sê hy, was dit die beste verkoopte bevrore vleisproduk in vrieskaste: "Mededingers sou inspekteurs probeer afbetaal om uit te vind hoe ons dit gedoen het."

Terwyl die naam Steak-umm 'n handelsmerk was, kon Gagliardi nie 'n patent kry vir die proses wat dit gebruik het nie. Hy blameer verwarring by die indiening van die koerante. 'My broer was Thrifty en het na 'n prokureur gegaan wat nog nooit 'n patent ingedien het nie,' sê hy.

Hoe dit ook al sy, Steak-umm knock-offs het deurdringend geraak. Toe Heinz die broers in 1980 nader met 'n aanbod van $ 20 miljoen vir die regte, was dit 'n maklike besluit.

Die bemarkingspier van Heinz het die Steak-umm-handelsmerk verder geliefd by verbruikers. Heinz (via hul Ore-Ida-afdeling) het Steak-umm tot 1994 besit voordat hy dit aan Gagliardi en sy nuutste onderneming, Designer Foods, verkoop het. Die slagter het sy kombuis soos 'n laboratorium behandel en nuwe maniere gevind om vleis te sny om winsgewendheid vir verspreiders te maksimeer. Hy het verskeie nuwe metodes gepatenteer, waaronder die wat KFC se Popcorn Chicken in 1992 sou word.

Steak-umm het in 2006 weer van hande verander toe Quaker Maid Meats die onderneming gekoop het. In 2008 het hulle lang geskille aangegaan met Steak 'Em Up, 'n eetplek in Philadelphia wat Quaker beweer skuldig was aan verbruikersverwarring. 'N Federale uitspraak van 2012 was ten gunste van die verweerder, wat outentieke Philly -kaassteaks bedien en' gedink het 'n grap 'is dat iemand hulle kan verwar vir die bevrore alternatief.

Op 86 swoeg Gagliardi nog steeds by die slaghuis en werk aan voedselinnovasie vir sy onderneming, Creativators. Ondanks sy talle bydraes tot die voedseldiens, voel hy steeds gering deur sy pa, wat in 1991 oorlede is en blykbaar nooit sy seun se sukses erken het nie.


(Oefening-1)

Die naaste ster aan die planeet aarde is:
(a) Venus
(b) Son
(c) Maan
(d) Alfa
Antwoord: b

Orion is 'n naam van 'n ________.
(a) Sterreplaneet
(b) Planeet
(c) Galaxy
(d) Sterrebeeld
Antwoord: d

Die grootste planeet van die sonnestelsel:
(a) Mars
(b) Son
(c) Jupiter
(d) Saturnus
Antwoord: c

'N Liggaam wat om 'n ander liggaam draai, word genoem:
(a) Orion
(b) Sterre
(c) Son
(d) Satelliet
Antwoord: d

Noem die komeet wat na elke 76 jaar verskyn:
(a) Hallet's
(b) Meteor
(c) Halley's
(d) Poolster
Antwoord: c

Sien ook: Algemene wetenskap en vermoë CSS -vraestel 2019

Hy was die eerste wetenskaplike wat bewys het dat plante om die son beweeg: (CSS 2013)
(a) Archimedes
(b) John Kepler
(c) Galileo Galilei
(d) Nie een hiervan nie
Antwoord: b

Afstande van sterre word uitgedruk in:
(a) km
(b) Vierkante meter
(c) Ligjaar
(d) Meters
Antwoord: c

Dit lyk asof die ster stilstaan ​​van die aarde af:
(a) Poolster
(b) Sirius
(c) Orion
(d) Ursa Major
Antwoord: a

Die helder ster soos voorwerpe met 'n lang stert wat die son in 'n hoogs elliptiese wentelbaan nader, word genoem:
(a) Hemelliggame
(b) Meteor
(c) Komete
(d) Sterre
Antwoord: c

Die onverbrande stuk meteoor wat die oppervlak van die aarde bereik:
(a) Hemelliggame
(b) Meteoriete
(c) Komete
(d) Sterre
Antwoord: b

Meteore staan ​​algemeen bekend as:
(a) Komeete
(b) Sterre
(c) Asteroïdes
(d) Verskietende sterre
Antwoord: d

Hoe lank neem ons aarde om om die as te draai (CSS 2012)
(a) 'n uur
(b) 24 uur
(c) 23 uur
(d) Nie een hiervan nie
Antwoord: b

Die beweging van die aarde om die son word genoem:
(a) Seisoenverandering
(b) Revolusie
(c) Rotasie
(d) wentelbane
Antwoord: b

Die planeet, ook bekend as die oggendster, is — — — —
(a) Mars
(b) Kwik
(c) Jupiter
(d) Venus 11
Antwoord: d

Een ligjaar is gelyk aan:
(a) 18X106 km
(b) 40,67X1012 km
(c) 9,46X1012 km
(d) 150 000 000 km
Antwoord: c

Lees ook: GK Paper-I ALLEDAGSWETENSKAP (CSS Paper 2007) | CSS Past Papers voltooi

Jupiter het 'n dik atmosfeer van _______ wat die meeste sonlig weerspieël wat daarop val.
(a) Suurstof
(b) Helium
(c) Stikstof
(d) Waterstof
Antwoord: d

'N Lengte -eenheid gelyk aan die gemiddelde afstand tussen die aarde en die son word genoem (CSS 2011)
(a) Astronomiese eenheid
(b) Ligjaar
(c) Parsec
(d) Parallaks
(e) Nie een hiervan nie
Antwoord: a

Sonsverduistering vind plaas op _________.
(a) volmaandag
(b) nuwe maan dag
(c) beide 'a' en 'b'
(d) nie een van die bogenoemde nie
Antwoord: b

Sterre produseer hitte -energie en lig as gevolg van die samesmelting van ___________.
(a) Suurstof
(b) Waterstof
(c) Helium
(d) Osoon
Antwoord: b

Dit lyk asof sterre van _____ in die lug beweeg.
(a) Wes na oos
(b) Oos na wes
(c) Noord na suid
(d) Suid na noord
Antwoord: b

Ursa Major beweeg om die ______.
(a) Son
(b) Aarde
(c) Maan
(d) Poolster
Antwoord: d

'N Liggaam kan aan die swaartekrag van die aarde ontsnap as dit met 'n snelheid van: (CSS 2010)
(a) 25 myl per sekonde
(b) 60 myl per sekonde
(c) 10 myl per sekonde
(d) 7 myl per sekonde
(e) Nie een hiervan nie
Antwoord: c

Noem die planeet wat die minste dig is onder al die planete.
(a) Mercurius
(b) Mars
(c) Saturnus
(d) Jupiter
Antwoord: c

Die as van die aarde is skuins tot sy wentelvlak in 'n hoek van:
(a) 23,5 °
(b) 66,5 °
(c) 25,3 °
(d) 65,5 °
Antwoord: b

Ons aarde sowel as die son behoort tot die sterrestelsel met 'n spiraalvormige naam
(a) Melkweg
(b) Sterrestelsel
(c) Ligjaar
(d) Heelal
Antwoord: a


Kyk die video: ПМС: 20 СПОСОБОВ БОРЬБЫ С ПРЕДМЕНСТРУАЛЬНЫМ СИМПТОМОМ


Kommentaar:

  1. Vernell

    Net oulik !!

  2. Baghel

    Dit is jammer dat ek nie nou kan praat nie - ek word gedwing om weg te gaan. Ek sal vrygestel word - ek sal beslis my gedagtes praat.

  3. Omeet

    Dit sal die laaste strooi wees.

  4. Burghere

    the phrase Brilliant and it is timely



Skryf 'n boodskap