af.mpmn-digital.com
Nuwe resepte

Hopothermia Double IPA Review

Hopothermia Double IPA Review


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Tydens die Polar Vortex roer die Alaskan Brewing Company ongeveer 8,5 persent ABV -probleme op

Hopotermie maak die vriespunte 'n tikkie meer verdraaglik.

Dis koud, almal. Dit is ernstig koud buite, en hoewel Accuweather beweer dat die vriespunte persoonlik afneem, sal ek dit glo as ek dit voel. Dus 'n bottel Hopotermie, die nuutste weergawe die hele jaar deur die Alaskan Brewing Company, voel mooi op die neus.

Die bier debuteer in die raaisel van The Lone Brewer, wat - volgens Hopothermia -legende - alleen in die bos gewoon het, behep met die idee om die perfekte, hopige Double IPA, sy enigste metgeselle, 'n edele wolf en 'n eensame eland te maak. hy was in 'n geveg van verstand betrokke met 'n vreeslike onbeskofte mink.

Maar net soos die oulike sjarme in die agtergrond, is dit nie die rede waarom hierdie bier uiteindelik opval nie. Dit is 'n groot, intense Double IPA - Hopothermia stel nie teleurstelling met betrekking tot die naam van die naamgenoot nie. Hierdie brousel is baie robuuster as die meeste bier, en balanseer sy bitterheid met 'n groot, ryk mout. Die hop is in lae gepak, en verpak 'n reuse muur van warm sitrus met 'n delikate, blomme geur.

Hopotermie is nie 'n bier vir diegene wat op die heining is oor IPA's nie. 'N' Dubbele IPA 'is oor die algemeen een waarin die hop - nie skokkend nie - verdubbel is, en hierdie een kragtig is. Wandel dus liggies as u nie die intensiteit gebruik nie-en teen 8,5 persent ABV, is dit in elk geval 'n goeie idee om rustig te wees-gelukkig word hierdie tonge-brouery in 'n vier-pakkie verkoop, nie 'n ses nie. Maar hierdie bier kry my duim vas: dit is wat jy nodig het om die nat, bevrore koue wat hierdie winter in jou bene gesypel word, af te weer.


Denogginizer Double IPA Drake's Brewing Co.

Protips: Verduidelik waarom u hierdie gradering gee. U resensie moet die eienskappe van die bier (voorkoms, reuk, smaak, gevoel) en u algemene indruk bespreek om aan te dui dat u die bier wettiglik probeer het. Nie -konstruktiewe resensies kan sonder kennisgewing verwyder word en daar kan op u rekening opgetree word.

Help ons om wonderlik te wees

Notas: Wees voorbereid. Denogginizer is 'n massiewe Double IPA wat subliem gespring word met 'n oormaat dosering van klam, taai Weskus-hop. Met net genoeg mout ruggraat om hierdie groot, harsagtige hopmonster in toom te hou, moenie bang wees om u kop na die Denogginizer te verloor nie.

4 /5 rDev +1,8%
kyk: 4 reuk: 4 | smaak: 4 | voel: 4 | algehele: 4

Giet 'n oranje-getinte goue liggaam (nie dik, amper deurskynend) met 'n minimale kop en kant in die glas. Die aroma het 'n minimale voorkoms van hop en is taamlik aards en vuil. Gladde bier in 'n medium liggaam wat sterk hopbitterheid balanseer van sitroensuur en aardse, olierige hop met 'n dik en halfsoet moutigheid soos karamel en eindig dan vol, maar skerp met tikkies pomelo.

4 /5 rDev +1,8%
kyk: 4 reuk: 4 | smaak: 4 | voel: 4 | algehele: 4

Reguit vorentoe DIPA baie blomme en bitter met denne, maar gebalanseerd en glad ondanks die hoë ABV. Gekoop is op 'n gril en al sou ek waarskynlik nie te veel hê nie, sou ek dit waarskynlik weer drink.

4.01 /5 rDev +2%
kyk: 3,75 | reuk: 4 | smaak: 4 | gevoel: 4,25 | algehele: 4

A: Die bier is kristalhelder geel-amber van kleur en het 'n matige hoeveelheid sigbare koolzuur. Dit stort met 'n kwartvinger hoë spierwit kop. wat 'n smal kraag om die rand gelaat het en 'n paar groot borreltjies wat die grootste deel van die oppervlak bedek.
S: Matige geure van pynappelhoppe kom in die neus voor, asook 'n paar wenke van sitrusvrugte.
T: Soos die reuk, begin die smaak met baie geure van dennige hoep en gepaardgaande bitterheid. Daar is 'n paar onderliggende aantekeninge van karamelmout en wenke van pomelo -sitrus.
M: Dit voel middelmatig, klam en baie skerp in die mond met 'n matige hoeveelheid koolzuur.
O: Hierdie IPA is baie sag en bitter. Dit sorg vir 'n interessante pasverandering in die sappige New England IPA's.

3,69 /5 rDev -6,1%
kyk: 4,25 | reuk: 3,25 | smaak: 3,75 | voel: 4 | algehele: 3,75

Ingemaakte op 7/2/20. 12oz blik in 'n tulp gegooi. Gee 'n goue kleur met mooi helderheid en deursigtigheid, baie borrels wat opwaarts draai, romerige spierwit kop wat stadig val, wat 'n groot dikte en stewige veters laat. Die geure is aan die subtiele kant. Wenke van blom- en sitrusnote. Daar is 'n goeie hoeveelheid karamel. Baie beskuitjies en vars brood. Moute is daar. Die geure is redelik eenvoudig. Lemoen en pomelo kom deur. Meer blomme note. Daar is 'n goeie hoeveelheid denne. Dennenaalde, dennesap en dennehars in die mengsel. Meer karamel kom deur. Subtiele pittigheid. Lekker bitterheid. Stewige mout ruggraat. Matige warmte in die afwerking, maar dit is glad nie warm nie. Mondgevoel is vol met matige koolzuur. Dit is skerp, effens donsig en glad.

Dit is 'n soliede DIPA. Dit is beslis 'n klassieke, ou skool en 'n tradisionele voorbeeld van die styl. Dit is nie opvallend of iets super gek nie, maar dit is eenvoudig lekker en lekker om te drink. Nie sleg nie. Ek hou daarvan.

4,03 /5 rDev +2,5%
kyk: 4.5 | reuk: 4 | smaak: 4 | voel: 4 | algehele: 4

Het uit 22-oz gegooi. bomwerper, geskenk van en met vriend verdeel, in sapglas, en weer uit 12-oz gegooi. bottel, etiket gestempel op "06/19/19", in tulp pint.

Denogginizer is pragtig, harsagtig, vrugtig, mout genoeg, bitter en groot.

3,52 /5 rDev -10,4%
kyk: 4 reuk: 3,75 | smaak: 3,25 | voel: 3,75 | algehele: 3.5

Koper gefiltreer met min koolzuur en 4 vingers spierwit kop.

Dit ruik na ligte tropiese vrugte, denne, karamel en ligte mout.

Smaak van liggeroosterde mout, lig tropiese vrugte, wit linne en 'n sweempie denne.

Medium liggaam met baie min koolzuur.

Ek het dit in Redding gekry, waar ek dit op 20 Februarie 2019 drink.

3,61 /5 rDev -8,1%
kyk: 3.5 reuk: 3,75 | smaak: 3,5 | voel: 3,5 | algehele: 3,75

Denogginizer is aanbeveel deur 'n medewerker, wat eintlik 'n bottel vir my gebring het. Gee 'n donker heuningkleur met 'n 1-vinger, spierwit, taai kop wat 'n seperige vetersel laat. Die reuk is soet van karamel met lemoen, perske en pomelo met 'n sweempie harsagtige denne. Die smaak volg, soos baie Weskus IPA's, die neus, groot en bitter met denne, maar 'n moutige soet ruggraat met vrugte daaraan.

3,97 /5 rDev +1%
kyk: 3 | reuk: 3,5 | smaak: 4,25 | voel: 4 | algehele: 4,25

Bomwerper. Giet helder goud met 'n klein wit kop wat vinnig gaan lê. Aroma is sitrus, tropiese vrugte, denne. Smaak is soetmout, sitrus, denne met net 'n sweempie alkohol. Lekker balans.

3,75 /5 rDev -4,6%
kyk: 3,75 | reuk: 3,75 | smaak: 3,75 | voel: 3,75 | algehele: 3,75

Groot, ou skool, westelike kus, klewerige dennehars dubbel gooi 'n helder medium-goue kleur onder 'n bleekbruin kop 'n paar vingers hoog in 'n noniese pint. Groot met karige indrukke, en 'n taai skulp van denne wat deur karamelbedekte sitrusskille en -skille gesny is. glad en sag, vol, ronde mondgevoel. 'N Regte terugslag, en miskien nie wat ek deesdae die meeste grawe nie - ek koop wel in die NEIPA -toneel, en selfs in 'n hoë dubbelbed, verkies ek iets effens slanker en skoner - maar dit is net ek - as jy Dit is 'n wenner as ek voel soos 'n groot, gedrukte harsagtige hoë -abv -bier. 10/10/18 inmaak.

4,38 /5 rDev +11,5%
kyk: 4 reuk: 4 | smaak: 4,5 | gevoel: 4,75 | algehele: 4.5

Gaan maklik af soos 'n goedkoop afgewaterde bier, maar met 'n goeie smaak en word redelik glad. My enigste klag is dat ek wens dat dit meer van die dennegeur gehad het, wat ek absoluut moet hê as dit by enige IPA kom. Wat die effekte betref, of u daaraan teug of teug, na 'n bottel van 12 oz is u 'n goeie ou. Ongeag of u van IPA's, Double IPA's of triple hou, ek beveel sterk aan om 'n paar daarvan op te tel.

3,84 /5 rDev -2,3%
kyk: 4 reuk: 5 | smaak: 3 | voel: 4 | algehele: 4

Voorkoms: helder ligte amberkleurige kleur met min bottels.

Reuk: Meer blomme, maar ook 'n bietjie bitterheid.

Smaak: Dit is nogal bitter en bied meer sitrusnote.

Overall: ek doen gewoonlik nie IPA nie, aangesien dit bitter is, maar ek het gedink dit was die moeite werd. Dit is nie sleg as 'n IPA nie en het my 'n IPA laat geniet in vergelyking met ander dinge wat ek vroeër probeer het.

4,03 /5 rDev +2,5%
kyk: 4 reuk: 4 | smaak: 4 | gevoel: 4,25 | algehele: 4

Gebottel 5/4/18, verbruik 6/2/18

Giet meestal helder amber met 'n klein kop wat 'n klein bietjie veters laat.

Aroma is 'n lekker mengsel van sitrusvrugte met dennige, grasagtige, sappige en aardse hoep, flouerige note van soetmout.

Smaak volg aroma, lekker balans rondom.

Gevoel is medium, redelik maklik, gegewe die ABV -vlak, goeie koolzuur, waarskynlik die sterkste aspek.

Algehele 'n baie goeie, baie sterk alledaagse DIPA. Die naam maak nie 'n grap as jy 'n paar hiervan het nie. Dit is redelik maklik om te sien waarom dit 'n alledaagse bakkie vir baie swaar drinkers in die weste is.

4,04 /5 rDev +2,8%
kyk: 4 reuk: 4,25 | smaak: 4 | voel: 3,75 | algehele: 4

Dit is 'n besonderse bier, die hop kan oorweldigend wees, maar niks kan u ontmoedig om dit te proe nie. Die bier het 'n ligte kop, nie veel nie, die kleur is 'n wasige Oranje. Die geur is ongelooflik lekker soos lemoen met pomelo. Die smaak is baie sterk in hop, die alkohol kom as 'n skop in. Neem hierdie bier as u elke sent werd is.

3,93 /5 rDev 0%
kyk: 3,75 | reuk: 3,75 | smaak: 4 | voel: 4 | algehele: 4

Bedien in 'n snuifglas uit die bottel.

Voorkoms: Duidelike donker Amberkleurige kleur met medium borrels op die lyf, wat 'n spierwit kop na 'n harde vulling laat opstaan.

Reuk: Bitter broodgeur, het 'n blomme wat lig voel en die pomelo daar verdwyn 'n bietjie vinnig.

Smaak: Eerstens is dit nogal bitter. Tweedens is dit 'n kerfsoet, amper soos soetpienk pomelo en 'n tikkie heuning, maar as die moute inskop, praat jy nou. Die sitrus wat baie bitter is, is 'n wonderlike ding.

Mond: taai brou, bietjie droog en het 'n houtagtige, maar afwerking amper asof dit vat verouder is.

Algehele: Baie goeie brou, nie die beste IIPA wat u ooit sal hê nie. maar as dit in ag geneem word hoe maklik dit is om steeds tevrede te wees, plus die prys, was dit ongelooflik. Altyd in 'n glas, Salud!

4,3 /5 rDev +9,4%
kyk: 4,25 | reuk: 4,25 | smaak: 4,5 | voel: 3,75 | algehele: 4,25

Ek het 'n paar maande gelede by Tavour aangemeld en hul diens het die bier van die weskus regtig na hierdie ooskus gebring! My laaste besending bestaan ​​uit twee (2) bokse! Ek het die afgelope naweek verskeie bomwerpers na Allentown gebring, maar my reisgenoot was meer lief vir Stouts & Porters, en ek het vir 'n ander keer groot DIPA's huis toe gebring. By 'n ander afwyking was ek van 1987 tot 1989 in NAS Alameda, CA gestasioneer, en daarna het ek die besoekers van Drake besoek, maar San Leandro sal altyd en altyd herinneringe opdok aan die pragtige Ann, 'n mede -matroos by wie ek betrokke was. Dit was heerlike tye! Sug.

Uit die bottel: & quotBrace yourself. Denogginizer is 'n massiewe Double IPA wat subliem gespring word met 'n oormaat dosering van klam, taai Weskus-hop. Met net genoeg mout ruggraat om hierdie groot, harsagtige hopmonster in toom te hou, moenie bang wees om u kop na die Denogginizer te verloor nie. & Quot

I Pop! Ped the cap & amp begin 'n stadige, sagte giet wat die neef van die Drake, Malt Duck, baie gelukkig gemaak het. Sy piep van vreugde toe ek 'n in-glas-werveling uitvoer wat net meer as twee vingers van digte, skuimagtige, kronkelende kop met beskeie behouding opsteek. Haar ontsag was duidelik toe ek die glas optrek om te sien dat die vloeistof soliede Amber (SRM = & gt 7, & lt 9) was met 'n duidelike NE-kwaliteit. Sy skrik toe ek die glas op my neus lig vir 'n geur, en ek kry 'n massiewe, harsagtige klam, wat veroorsaak dat ek uit skok trek, nie uit onaangenaamheid nie. Agter die dik, digte immergroen woud het Simcoe the Kitty weggekruip en haar versorgingsondernemings uit die oog gehou, maar nie uit die reuk nie. Ek weet jy is daar buite, Kitty! Mondgevoel was medium tot vol. Die smaak was baie sag en denneagtig, maar eerder as om die fout te maak om met soet karamelmout te gaan, het dit 'n aardse balans gehad wat die hop versterk het terwyl dit ingehou en onopvallend bly. Ek is mal oor AIPA's en amp toe ADIPA's kom, ek was vinnig om hulle te omhels. Ek het gou agtergekom dat ek verkeerd was, net soos soveel bierstyle, nie almal ewe geskep is nie. Ann, skat, waar is jy in my tyd van nood? 8 = (Afwerking was droog, maar nie snakend nie, meer aards as hoppig, maar 'n baie goeie inskrywing in die styl.

3,84 /5 rDev -2,3%
kyk: 4,25 | reuk: 4 | smaak: 3,75 | voel: 3,75 | algehele: 3,75

Giet 'n lekker, bruisende, skuimagtige, byna 1 vinger kop wat teen 'n stadiger tempo vervaag, baie seepagtige klewerige veters, meestal helder, effe wasige heuningbruin kleur

Neus groot hop, 'n bietjie sitrus, versuikerde lemoenskil, marmelade, vrugtige, hop is ook pittig, taai, 'n bietjie gras, en 'n bietjie denne, groot soet lekkergoed met 'n bietjie alkohol en esternote

Smaak bring weer groot swaar hoep, pittige taai voor, dan groot sitrus met gekonfijte lemoenskil en marmelade, skil, bietjie steenvrugte en generiese vrugte, groot lekkergoed, stroperig, bietjie tintel en alkoholgeur, hoep is ook pittig en aards, pittig ook, en baie bitter, eindig 'n bietjie taai, meer alkohol bly, super pittige hopbitterheid, 'n bietjie denne en meer oranje pit.

Die mond is voller, 'n bietjie taai, ordentlike koolhidraat, 'n bietjie samentrekkend en 'n bietjie warm alkohol

Oor die algemeen OK, maar niks spesiaals nie, 'n groot DIPA, dit gaan daaroor.

4,02 /5 rDev +2,3%
kyk: 4,25 | reuk: 4 | smaak: 4 | voel: 4 | algehele: 4

Gebottel 15/11/2017, ongeveer 2 maande oud op hierdie stadium. Dit is die nuutste wat ek gesien het hoe hierdie bier hier op die rakke kom, so ek sal dit neem vir wat dit werd is. Dit behoort nie 'n groot bron van kommer te wees nie, maar die meeste hopbomme sal op hierdie ouderdom 'n skyn van hul vorige eienskappe behou.

A - Donker kant van oranje, met stywe, wit borrels wat meer herinner aan 'n stikstofbier as 'n koolzuurhoudende bier. Vlekvetering waargeneem waar die vloeistof was. 'N Vingerbreedte van die kop wat in 'n dun ring verdwyn, maar die drinkverloop van meer as 30 minute duur.
S - Karamel, gekonsentreerde suikers, dennenaalde, perske, appelkose en pomelo. Ek dink hierdie een het waarskynlik die afgelope twee maande 'n meerderheid van sy eertydse glorie verloor, en nou op die grens van 'n garswyn, vir die balans tussen mout en hop.
Ja, die reuk volg amper, alhoewel ek 'n paar versuikerde lemoenskil op die voorkant en middelkant kry. Baie goed. Harshars doen hul bes om die mout teen te werk, maar hou dit meestal nie in toom nie. Hulle maak hul teenwoordigheid wel bekend teen die einde, droog die verhemelte uit en berei hulle voor vir nog 'n sluk.
M - Voller kant van medium. Ek dink vars, hierdie bier sou reg gevoel het. Maar noudat die moute die hoep begin oorheers, grens dit nou op die mooiste moontlike manier as 'n dubbele ipa.
O - 'n Goeie bier in die algemeen, alhoewel ek dit steeds sou verkies het binne die eerste 30 dae na bottel.

3,77 /5 rDev -4,1%
kyk: 3.5 reuk: 3,25 | smaak: 3,75 | voel: 3,75 | algehele: 4.5

Giet 'n goue oranje kop met twee vingers, 'n klomp koolhidraatborrels.
Bitter-soet en moutig. Slordig-sterk.
Fris en suur. 'N Vrugtige dog stomp Garswyn ontmoet DIPA.
Het die oorspronklike fynheid van 'n standaard moutdrank, as geheue op afstand dien.
'N Sterk mout -ruggraat, geflankeer deur vrugte en dennehout.
Nie 'n slegte pad nie, as u dit geniet om drank te gebruik! Brutale omhelsing!

3,98 /5 rDev +1,3%
kyk: 4 reuk: 4 | smaak: 4 | voel: 3,75 | algehele: 4

Ek is mal oor drakes, en ek is altyd opgewonde om nuwe biere van hulle te drink. dit is 'n interessante en 'n groot een, iewers tussen dubbele ipa en Amerikaanse garswyn, dit maak die lyn regtig vervaag, en ek gaan heen en weer daarop. daar is baie mout hier, meer as wat nou byderwetse gebruik kan word in regtig bier, 'n stewige kristal, lank gekook, lyk my, gekarameliseer en ryk, met baie lyf, dit is 'n groot basis, en dit verg 'n baie hop om deur te druk. Voor die amper gebakte moutbasis het die bier baie vrugtigheid, kersiesap en sitrus, met 'n olierige noordwestelike denneagtige atmosfeer, baie robuust, buitengewoon bitter en reguit boos, veral nadat dit warm geword het klein bietjie. die hop kom vars en plantaardig deur, en dit lyk asof die alkohol die graanrykheid hier beklemtoon, sy gebalanseerde, maar sy enorme. 'n bietjie hiervan is 'n lang pad, en 'n klein skinking was destyds genoeg vir my. lang hakende nasmaak. goed gemaakte bier, maar dit is 'n ou skool en geweldig, iets vir 'n koue herfsaand, of op 'n November -saterdag om 'n roker.

4,17 /5 rDev +6,1%
kyk: 4.5 | reuk: 3,75 | smaak: 4,25 | voel: 4,5 | algehele: 4,25

Lekker diepgoud 1 vinger styf en sterk met 'n bietjie waatlemoen en kersie en maak die manier waarop kokaïen ruik, af.
Dit gee jou 'n aangename en aangename atmosfeer.

3,85 /5 rDev -2%
kyk: 4 reuk: 4 | smaak: 3,75 | voel: 4 | algehele: 3,75

Pragtige goue amberbrou met 'n fyn korrel skuim in die Rodenbach-beker. Massiewe perske aroma. Sudsy suidelike gevoel dra by tot die plesier.

Dit is verbasend soet met 'n houtagtige seder smaak. Groot vrugtige geure. Lemoen skil. Die soet afwerking word lewendig gemaak deur tert appelkoos en 'n bietjie uie. Uit die bottel van 22 oz wat by 'n supermark in San Diego gekoop is.

4,35 /5 rDev +10,7%
kyk: 4.5 | reuk: 4,5 | smaak: 4,25 | voel: 4,5 | algehele: 4,25

Donkergoud kleur met 'n spierwit kop. Aroma het 'n baie interessante hop -profiel met druiwe en 'n paar sappige vrugte met 'n sweempie waatlemoen. Smaak volg met die waatlemoen en druiwe plus bietjie lemoen. Medium tot intense bitterheid deurgaans. Medium lyf, redelik glad in die mond. Ek het hierdie een baie geniet. Dit het 'n heel ander hop -profiel as ander IPA's.

4 /5 rDev +1,8%
kyk: 4 reuk: 4 | smaak: 4 | voel: 4 | algehele: 4

22 oz bottel gedateer 12/14/16 in 'n tulp gegooi
A: Hazy gebrande oranje met 'n 1.5 vinger kop
S: Sappige tropiese vrugte, pomelo, pynappel! E, 'n sweempie denne
T: Vol pynappel, ekstra tropiese vrugte en sitrus
M: Volwasse, sappig en gebalanseerd
O: 'n Lekker DIPA, meer pynappel as wat ek ooit in 'n pale ale geproe het

4,12 /5 rDev +4,8%
kyk: 4,25 | reuk: 4 | smaak: 4,25 | voel: 4 | algehele: 4

Het dit by die handelaar en by die skuur by die kraan gehad en uit 'n bottel gegooi -nie heeltemal helder oranje/goud nie, met 'n vinnig afwykende wit kop en minimale veters. Imperial IPA's kan hiermee nie verkeerd gaan nie. 'N Meerjarige gunsteling van my, ek sal nooit huiwer om te drink nie.

3,94 /5 rDev +0,3%
kyk: 4 reuk: 4,25 | smaak: 3,75 | voel: 3,75 | algehele: 4

L: Giet 'n troebel, goud met 'n 1-vinger kop. Gemiddelde kopretensie en 'n paar mooi veters.

S: Sterk sitrusneus met die meeste pynappel.

T/F: Beslis sterk op die hoep en 'n bietjie mout om dit te balanseer en soet te gee. Dit is 'n 9,6% ABV, en u kan daarvan vooraf proe. Bitter afwerking, en miskien 'n bietjie te veel bitterheid aan die einde. Medium liggaam.


Brewing India Pale Ale Recipes IPA Beer Styles

India Pale Ale (of IPA) is 'n gewilde stapelvoedsel van tuisbrouers, mikrobrouers en hooikoppe wat dit geniet om sommige van die lekkerste biere op die planeet te brou. Hierdie week kyk ons ​​na India Pale Ale -bierresepte, hoe om 'n IPA -resep en die geskiedenis daarvan te brou.

Geskiedenis

Volgens Wikipedia het India Pale Ale sy oorsprong in die 17de eeu in Engeland, met die vroegste bleek ale. Met die nuwe mouttegnieke wat aan die begin van die 17de eeu ontwikkel is deur gebruik te maak van coke, in teenstelling met houtoeste, het die eerste bleekmout en later ligter bier die produksie moontlik gemaak. Een van die gewilde bleek style was 'n bier genaamd Oktoberbier, wat sterk gespring is en ontwerp is om vir 'n lang tyd gestoor te word. Let daarop dat hierdie Oktober -bier geen verband hou met die Duitse Oktoberfest -bier nie.

George Hodgson, eienaar van Bow Brewery, het 'n weergawe van Oktober -bier gebrou wat in die laat 1700's gewild was onder die handelaars van die East India Trading Company. Oos -Indiese handelaars het daarna begin om baie van Hodgson se biere te verhandel, waaronder sy Oktoberbier. Die hoogs verswakte, hoë swaartekrag, hoogs verswakte pale ale het eintlik baat by die lang reis na Indië en het gewild geraak onder verbruikers daar.

Ander brouers, waaronder verskeie groot Burton -brouerye soos Bass, Alsop en Salt, het hul Europese uitvoermark in Rusland verloor weens nuwe hoë bierpryse. Hulle het vinnig die Oktober -bier van Bow Brewery nageboots en ook na Indië begin uitvoer. Die styl, wat nou algemeen 'India Pale Ale' genoem word, het omstreeks 1840 ook in Engeland gewild geword.

Die IPA Beer Style

IPA is 'n hopige, redelik sterk bleekbier wat tradisioneel gebrou word met Engelse mout, hop en gis. Die Amerikaanse weergawe het 'n effens meer uitgesproke moutgeur en gebruik Amerikaanse bestanddele. Die BJCP-stylgids vir 2008 plaas die oorspronklike swaartekrag tussen 1,050 en 1,075, en hoogs verswakte giste word gebruik om 'n finale swaartekrag tussen 1,010 en 1,018 vir 5-7,5% alkohol per volume te dryf.

Verskeie hop -toevoegings oorheers die smaakprofiel in IPA's. Engelse IPA's het gewoonlik 40-60 IBU's, hoewel die effens sterker keiserlike IPA-weergawes tot 120 IBU's kan spring.

Kleur is soortgelyk aan baie bleek ale – goue tot diep koperkleur-wisselend tussen 8-14 SRM vir die voltooide bier. Matige koolzuur word gereeld gebruik, hoewel sommige Engelse IPA's liggies koolzuurhoudend is.

Maak 'n IPA

Hop domineer die geur van 'n IPA, so 'n noukeurige keuse van die hop -toevoegings is van kritieke belang vir sukses. Tradisionele Engelse IPA's gebruik gewilde Engelse hop soos Fuggles, Goldings, Northdown, Target, hoewel soms edele hop ook in die afwerking gebruik word. Hoër alfa -Engelse hop is ook gewild vir bitterheid. Amerikaanse IPA's gebruik die ruwe Amerikaanse ekwivalente soos Cascade, Centennial, Williamette, hoewel hoër alfa -hop gereeld in bitterheid gebruik word.

Meervoudige toevoegings word byna altyd gebruik vir IPA's, insluitend bitter hop aan die begin van die kook, dikwels verskeie toevoegings van afwerking hop in die laaste 5-15 minute van die kook, en droë hop om 'n hopige geur te gee. Oor die algemeen word hoër alfa -hoppe gebruik vir die byvoeging van die basiese kook, terwyl aromatiese laer alfa -hoepe gebruik word vir afwerking en droë hop, hoewel sommige tradisionele IPA's deurgaans laer alfa Engelse hop gebruik.

Tradisionele Engelse 2-ry bleek mout vorm die grootste deel van die graanrekening (of twee rye Amerikaanse mout vir die Amerikaanse IPA), gewoonlik ongeveer 85-90% van die totaal. Kristal- en karamelmout word tradisioneel gebruik om kleur en liggaam by te voeg om die gewenste algehele kleur te verkry, sowel in uittreksel- as volgraanresepte.

Sjokolade en swartmout word nie gereeld in kommersiële voorbeelde gebruik nie, alhoewel hulle soms tuisgemaakte resepte vind. Persoonlik verkies ek matige gekleurde karamel/kristalmout. Soms word koring, gevlokte gars of karapelsmout bygevoeg om die liggaam te verbeter, hoewel dit selde gebruik word en slegs in klein hoeveelhede.

Aangesien baie IPA's vir die eerste keer in die Engelse stad Burton gebrou is, deel hulle baie met hul neefs van Engelse Pale Ale, insluitend die ongewone Burton -waterprofiel wat die hoppige profiel beklemtoon. Die Burton -waterprofiel het uiters hoë konsentrasies kalsiumkarbonaat en bikarbonaat. Afhangende van u plaaslike waterbron, kan 'n klein toevoeging van gips (CaSO4) soms help om die hopverbeterende Burton-waters met 'n hoë koolwaterstofvermoë na te boots.

IPA's word meestal gemaak met tradisionele Engelse biergiste, hoewel daar baie versigtig moet wees om 'n sterk verswakte gis te kies en sommige van die laer verswakkende, vrugtige Britse biergiste te vermy. Baie brouers omseil die probleem heeltemal deur 'n hoogs verswakkende Amerikaanse of Kaliforniese biergis te kies vir 'n skoner afwerking.

Alle graan IPA's moet teen 'n laer temperatuur as bleek aal gestamp word om die gewenste hoë demping te verkry. 'N Mashtemperatuur van ongeveer 150 F vir 90 minute sal help om meer komplekse suikers af te breek vir 'n skoon afwerking wat die hop beklemtoon.

IPA's word gefermenteer en gestoor by die tradisionele aaltemperature, gewoonlik rondom die middel van die 60's F. Langs stoorperiodes is soms nodig om die behoorlike hop-moutbalans te behaal.

IPA Resepte

Baie meer is hier beskikbaar op ons reseptebladsy:

Ek hoop dat u hierdie week se artikel oor die wonderlike India Pale Ale -bierstyl geniet het. Moet asseblief nie huiwer om 'n opmerking te lewer of in te skryf vir gereelde aflewering as u hierdie artikel geniet nie. Lekker brouweek.


Alle korrel resep

Brouer: Dave Clark
Bondel grote: 6,00 galStyl: Imperial IPA (14C)
Kookgrootte: 8.52 galStylgids: BJCP 2008
Kleur: 6.4 SRMToerusting: My toerusting - Keggle Brew Pot (15 Gal) en Igloo/Gott Cooler (10 Gal)
Bitterheid: 85.2 IBU'sKooktyd: 60 min
Est OG: 1.073 (17.8 & deg P)Mash -profiel: Enkel infusie, medium liggaam, bondel sparing
Est FG: 1.012 SG (3.1 & deg P)Fermentasie: Ale, enkelfase
ABV: 8.1%Smaakgradering: 46.0

Bestanddele
Bedrag Naam Tik #
13 lbs 12,46 oz Pale Malt (2 ry) VS (2.0 SRM) Graan 1
12,32 onse Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) Graan 2
12,32 onse Karamel/kristalmout - 10L (10.0 SRM) Graan 3
12,32 onse Münchenmout (9.0 SRM) Graan 4
6,00 ons Heuningmout (25.0 SRM) Graan 5
5,92 ons Witkoringmout (2.4 SRM) Graan 6
0,88 onse Nugget [13.0%] - Kook 60 min Hop 7
0,88 onse Citra [12.0%] - Kook 30 min Hop 8
1.00 Whirlfloc -tablet (kook 15 minute) Diverse 9
0,88 onse Citra [12.0%] - Kook 15 min Hop 10
0,88 onse Citra [12.0%] - Kook 10 min Hop 11
0,88 onse Citra [12.0%] - Kook 5 min Hop 12
1.0 pk California Ale (White Labs #WLP001) Gis 13
1,16 oz Citra [12.0%] - Dry Hop 12 dae Hop 14
0.53 onse Amarillo Gold [8.5%] - Dry Hop 12 dae Hop 15
0,71 onse Citra [12.0%] - Dry Hop 9 dae Hop 16
0.92 onse Amarillo Gold [8.5%] - Dry Hop 6 dae Hop 17
1.09 onse Citra [12.0%] - Dry Hop 3 dae Hop 18

Smaak notas

Notas

Graderings

Beste bier wat ek nog ooit gebrou het!

Nadat ek die regte ding gehad het en verbaas was daaroor, het ek die volgende dag van die podcast gehoor om dit te brou. Beslis 'n wenner in baie boeke. By baie ander brouers plaaslik geproe en almal was dit eens dat dit die moeite werd is om 'n kompetisie te wen (miskien probeer ek dit in die volgende bondel, want hierdie een verdwyn baie vinniger as wat ek sou wou!).

Goeie goed

Ek het dit gebrou, maar my swaartekrag misgeloop, en myne het in wese 'n IPA geword. Ek het nie die kommersiële weergawe gehad nie, maar hierdie een smaak fantasties.

Steve

Ek het ook my swaartekrag gemis, maar dit was die beste bier wat ek nog ooit geproe het.

Heerlik

Ek het baie aand by die brouery gedrink om hierdie bier te drink. Dit is 'n heerlike brousel van F_CK1nG.

Ek is so bly dat ek hierdie resep gekry het. Ek kan nie wag om dit te probeer nie.

Gebrou 10 liter hiervan en dit is ongelooflik! Toe hulle praat oor die talle tropiese vrugtegeure op die podcast, het hulle nie 'n grap gemaak nie! Ek het nog nooit die kommersiële voorbeeld gehad nie, maar dit is wonderlik!

Baie drinkbaar

Het hierdie een pas gaargemaak en dit is te drinkbaar. het baie hop in die afwerking, maar nie oorweldigend nie. Die citra word uitgespreek.

Smaakgradering?

Hey Dave, dankie vir jou resep en uit wat ek kan sien, blyk dit dat dit 'n baie goeie brouery sal wees! Ek is 'n ietwat nuwe tuisbrouer en het 'n baie mooi all-graan-broubank ontwerp en gebou wat bestaan ​​uit 'n Blichmann 15gal. warm liqour ketel 'n 30gal.Monster Mash Tun ketel met 'n vlekvrye staal vals bodem en 'n 20gal. Blichmann Kookketel met 2 Maart pompe! Ek voel dat my stelsel 'n goeie stelsel is om op te broei, maar my vraag is hoe kry u so 'n hoë smaakgradering vir u IPA? Ek kon nog nooit 'n hoër telling as 30 kry vir al my IPA's nie!
Almal hier, insluitend uself, kan my Facebook -bladsy besoek om my stelsel en 'n paar van my brou dae en 'n paar van my tuisbrou Timmytbrewing/facebook te sien
By voorbaat dankie vir u antwoord!
Tim
Hi Dave! Ek het jou resep vir die Citra gebrou en ek het BS gebruik om dit op te skaal tot 'n bondel van 12 liter, en ek kan jou nie vertel hoe lekker hierdie brousel na 2 weke in die bottel proe nie, WOW! Hierdie resep is reg en sal 'n goeie resep wees wat ek nog jare lank sal brou!
Dankie,
Tim

Spot On Citra DIPA!

Ek het hierdie resep 37 dae gelede gebak, en dit is steeds 'n gunsteling by my tuisgemaakte sessies. Hierdie bier het regtig lekker gesmaak, 2 weke nadat hy gevat is. Dit gaan vir my kegerator na IPA gaan!

Gebrou as 'n uitstekende enkel IPA

Ek het 'n weergawe hiervan gemaak op ongeveer 1.062 OG en het ongeveer 6.8% ABV bereik - dit is 'n ernstige gunsteling by die skare. Hierdie hop -kombinasie is ongelooflik. So skoon en tropies. Ek het uiteindelik die eerste 60 minute bygevoeg en met die kaskade gegaan, met harde water gebrou, en ek het die karapille verwyder en die kristalmout verdubbel. Dit is die absoluut beste bier wat ek nog ooit gebrou het. Het dit hierdie maand met 'n groot hoop in 'n plaaslike homebrew -kompos ingeskryf! Dankie @krazydave en BN!

Persoonlike gunsteling

Ek het hierdie resep twee keer gebrou, maar ek kry nie genoeg nie. Die geur van hierdie bier is soos geen ander nie, ek is mal daaroor. Selfs my dogter wat nie 'n bierdrinker is nie, hou daarvan. Ek het 3 pond citra hop en ek hoop ek het genoeg om dit die somer te haal.
Van die 4 vate in die yskas, en hierdie leegmaak twee keer so vinnig as enige van die ander.
Ek maak môre nog 'n bondel.
Dankie vir die resep.

Groot keiserlike IPA

Ek stem saam . baie mooi goed.

Gebrou 10 liter in April, OG 1.072, FG 1.014 = ABV 7.7%, baie glad en lekker IPA, wees goed gedurende die somermaande, so moet weer maak. Slegs die dinge wat ek anders gedoen het, is die gebruik van US05 -gis sonder 'n voorgereg. Gelatien is binne 2,5 weke in die vat gelaat om dit super helder te maak, so lig dat dit werklik fantasties is. en het die C02 vir 3 dae tot 30psi verhoog nadat dit 3 weke lank op 12psi gesit het om dit 'n bietjie meer te gee. Ek sal regtig graag die Kern River Brewing Citra Double IPA wil vind hoe naby ek aan die werklike ooreenkoms is!

Het dit in 'n bondel van vyf liter gedoen. Het nie die FG tot die punt wat ek wou kry nie, maar dit smaak nog steeds baie lekker. Hou van die vooraf geur. Sal daarna uitsien om weer te probeer.

Kan

Het vandag net gebrou, my OG gemis, maar dit het op 1.070 gekom. Het die regte ding een keer gehad en dit was ongelooflik! Maar byna onmoontlik om te kry, so hoop dat die kloon net so goed is. Hou duim vas.

Update: hierdie bier is absoluut ongelooflik! Vir almal wat van IPA's hou, moet u dit maak. Hou daarvan om my bier te deel, maar ek wil dit self drink! Kan nie wag om nog 'n bondel te maak nie.

Wonderlik!

Dinamiet

Het hierdie bier in die lente gemaak met behulp van hierdie resep, en dit was 'n treffer by almal wat dit geproe het. Dinamiet en sal dit weer en weer brou. Ek het my eerste bondel vasgemaak, en volgende keer sal ek met verskillende hoepe speel. maak dit. jy gaan mal wees daaroor.

Sjoe

Ek het dit na Labor Day gebrou, en toe koolzuur in bottels gedwing nadat ek drie dae droog was. Ek het nie die droë hop gesmeer nie, maar alles in een sak gestop en ingegooi net voor koolzuur. Ek het my swaartekrag gemis as gevolg van veelvuldige spore met 'n nuwe stelsel, maar dit was perfek, en ek het ongeveer 7,9%gekry. Die bitterheid van kookhoppe is ongelooflik, en die droë hoepery het die sitruskleur regtig bygevoeg en die bier glad gemaak. Ongelooflike resep

Wat sê dat jy baie droë hop kan hê

Kan nie wag om hierdie een gou te maak nie.

Uitstekende bier

Het dit op voorstel van my broers gemaak. Puik bier.

Baie tevrede met die resultate

Dit was my eerste graanbrou, ek het die BIAB gebruik en dit was fantasties !! Ek het 'n bietjie te veel mieliesuiker bygevoeg voordat ek gebottel het, so dit is 'n bietjie te karbonaat, maar baie geur en geur. Ek is seker dit sal binne 'n paar weke nog beter wees as dit 'n bietjie versag. Sal dit weer brou.

Ja dit is so goed

Ek haat dit om dit te sê, want baie van die ander opmerkings sê dieselfde, maar. Dit is my suksesvolste en gewildste resep tot nog toe. Absoluut heerlik. I do think the "Double" part of the name is a bit deceiving because I do not believe this is a Double IPA, but it is a very delicious and fruity IPA that pleases an IPA guru as well as those who do not normally like the IPA. If you tweak this recipe in the bitterness category I believe it will be a true Double IPA but it is not needed. Brew this. You will not be disappointed. My new go to, always on tap beer.

Enticing

I have asked several other to taste this and they have started home brewing since. I will brew this again this summer.

Puik resep!

Best beer I ever made, and probably the best beer I ever tasted. Made 3 gal, and will make again. O/G spot on

This is one of my favorite beer recipe. Every-time a huge success , The second time i made this beer with Belgian Ale yeast and everybody loved it. I also tried with Galaxy Hops and Nelson Sauvin . It's the perfect recipe to get the best aroma from your hops.

High hopes from a hops lover

This is my first time all grain brewing and just got this recipe in my carboy on Sunday. I did stray from the exact recipe a bit. The bags of malt were way under what was stated on the bag as I measured them on my scale. So I threw the whole bags in. I used bottled water that stated it was from Chippewa Falls water source. Leinenkugel's anyone?
As of this morning I am not seeing any major action in the carboy as far as bubbling or krousen on top or stuck to sides. I didn't take a gravity reading as my hydromiter order didn't arrive on time. The WLP001 I got from my LHBS was near its best used by date, which has me a bit nervous. But in reading around the web it's not uncommon to see a somewhat slow fermentation.
Hopefully this turns out as good and the rest of the reviewers are claiming it is. It was only natural for me to do a dbl IPA for my first homebrew. I love a good hoppy brew.

Update: I had to repitch dry yeast. The LHBS finally admitted they had their fridge freeze and possibly kill all their liquid yeast. less than 12 hours after pitching dry I got a massive bubble over.
I just racked to secondary and it's looking pretty good.
Update 2. After being in the keg for 5 days I finally sampled it. Definitely taste citrus, almost grapefruity. Plenty of bitterness. It is much cloudier than I was hoping but It has to be due to extra yeast added due to privious mentioned issue. I will be sitting on it for a few weeks to see if it mellows out a bit. Overall Im going to enjoy it. Will brew it again.

Very Mellow IPA

I am a huge IPA fan and this beer turned out well. Much like others, I agree it is a very complex beer and will be enjoyed by all. My preferred IPAs are very citrus flavored however I was surprised that there was not a more intense citrus flavor given the amount of citrus hops in the boil (I added an extra 1 0Z of citrus two minutes prior to flame out). I was able to get better efficiency and my FG finished at 9.1%. I did not use a hop sack however I would recommend using one to reduce the yield loss.

Lovin it

I did this recipe with a BIAB set up. Almal is mal daaroor. I will never be without it. Always my go to beer.

Help with the hops.

At each new hop addition do you remove the previous hops or leave them all in the whole time?

Hop additions

I was wondering the same question as wobbly10, do you use a hop sac to take out the hops? Or do you transfer the beer each time? I thought your beer would get a grassy taste of you left the hops in longer than 4 days? This was my second beer I brewed, even after doing most everything wrong it still tasted good, I will brew this again very soon..

Baie mooi

Brewed it and loved it. One thing that I noticed, there was a quite limited time when it was spot on, if I remember correctly, between 1-3 months after brewing. Before that it tasted kind of "raw" and afterwards the freshness of dry hopping dissipated. Still, definitely a recipe that I will brew again.

Great Ones

Dry Hopping.

At the homebrew level I would not perform the dry hopping the way this recipe asks. Especially if you are dry hopping in a primary fermentor. Your beer will collect vegetal flavors very rapidly if the hops interact with the trub. But also, it's overkill. There is nothing to be gained by having your hops in contact with the beer for 12 days. If you are going to dryhop, then you definitely do not want to be constantly opening and closing your fermenting device. Exposure to oxygen after ferment will ruin the clean flavors. I prefer racking to a secondary device and doing a big short dry hop no longer than 5 days. It is a great recipe, but the dry hopping method employed here is a recipe for disaster.

Wonderlik

Best beer a friend and I had made twice now. We try to make this once a year at least. Hou daarvan.

Just Drank

I just drank my first bottle. It's the best batch I've brewed so far. Very bitter, and lots of hop and hop aroma. Citrusy. And a great strong IPA. I missed my gravity on this one (I'm still a newer all grain brewer) so it's just a normal 1.067 OG/1.010 FG IPA. Try this out.

My favorite!

Brewed my fifth batch today! Definitely my favorite IPA to date with all grain. Simply awesome!

Beautiful - the first beer I've brewed that I love!

Citr is my favourite hop and wit the bitterness lent by the Fuggle, this is perfectly balanced. Putting aside 6 litres for our annual Oktoberfest tasting!

My goto for now

I have brewed this recipe 8 times now over the past 8 months. Heerlik. I agree with a previous comment regarding dry hopping. It is a bit overkill. I have reduced to just 1oz of Citra and 1 oz of Amarillo 5 day before kegging.

Great Beer

I'd drink it every day if i could :)

Great Everytime

This is a great beer if you like tons of hops and people that don't like IPA's like this one. Turned out great all 3 times I have brewed it. I used Wyeast 1056 instead of WLP001.

Keg Hopping

Great Beer. I used most of the hops in keg hopping. Very tasty and good equillibrium of the bitterness and malt flavors.

Awesome beer

It's the best recipe I've brewed so far. Surelly I'll brew it again soon.

XMAS DBL IPA

Mnr.

Cirtus/Grapefruity Deliciousness!

This was a fantastic beer, even though I didn't quite hit the gravity (1.068 rather than 1.073) Still came out 7.9% ABV and delicious! Going to be keeping this one in my keezer at all times! Perfect spring IPA

Awsome!

Found this beer while I was looking for my first IPA to brew. Turned out very good. Straight forward recipe and a massive crowd pleaser. Great smooth DIPA.


Cerebral Brewing DDH Rare Trait Double IPA

A double-dry-hopped, double IPA version of Cerebral's original Rare Trait IPA, DDH Double Rare Trait is grassy, herbal, citrusy, and tropical, all the way from the first sniff to the last sip. What's great about this beer is that it doubles down on the hops (Citra, El Dorado and Mosaic) dankness and juiciness without going overboard in either directions. It leans into dankness without falling into hop burn territory and dives into the juice pool without sinking too deep into the sweet smoothie end. I knew the moment I tasted this beer, I'd want it again and after I had it again, I wanted it even more. I still want it.

A double-dry-hopped, double IPA version of Cerebral's original Rare Trait IPA, DDH Double Rare Trait is grassy, herbal, citrusy, and tropical, all the way from the first sniff to the last sip. What's great about this beer is that it doubles down on the hops (Citra, El Dorado and Mosaic) dankness and juiciness without going overboard in either directions. It leans into dankness without falling into hop burn territory and dives into the juice pool without sinking too deep into the sweet smoothie end. I knew the moment I tasted this beer, I'd want it again and after I had it again, I wanted it even more. I still want it.

A double-dry-hopped, double IPA version of Cerebral's original Rare Trait IPA, DDH Double Rare Trait is grassy, herbal, citrusy, and tropical, all the way from the first sniff to the last sip. What's great about this beer is that it doubles down on the hops (Citra, El Dorado and Mosaic) dankness and juiciness without going overboard in either directions. It leans into dankness without falling into hop burn territory and dives into the juice pool without sinking too deep into the sweet smoothie end. I knew the moment I tasted this beer, I'd want it again and after I had it again, I wanted it even more. I still want it.


The Best Double IPAs Available in Portland

Double IPA is the new IPA. That became obvious when we set out to taste test a variety of summer seasonal beers. I expected Belmont Station's coolers to be crammed with marionberry wits and coconut cream ales, but instead found that summer 2014 is when pretty much every brewery in America decided to roll out a bottled double, or imperial, IPA.

We brought 40 different bottles back to our office for a blind taste test conducted in random order, inviting a few friends with beer-judging and brewing expertise. Die resultaat? The Middle Left Coast—namely breweries north of San Francisco but south of the Columbia—rolled over the competition. And perhaps it's just the Cascadian palate, but two Portland breweries actually toppled the legendary Pliny the Elder.

Breakside makes a lot of beer—100 different releases in 2013 between its two local outposts—and most of it is pretty good. But few Breakside brews can match the newly bottled India Golden Ale Double IPA. It pours a gleaming gold and is light in body. It's fresh and ultra hoppy, but at 60 international bitterness units, it's more rose and grapefruit than bitter pine resin thanks to big doses of two newish hop varieties, Mosaic and El Dorado. You can't do better than this—especially at $6 for a 22-ounce bottle.

Kommentaar: "Softly sweet." "Love the lack of syrup." "Well-balanced, could definitely drink a pint of this."


Doubling Down on IPAs

Over the past 20 years, the way to make a double IPA (otherwise known as DIPA or &ldquoimperial IPA&rdquo) hasn&rsquot really changed: roughly double the ingredients that would go into a normal IPA and you get a double IPA. As the weather changes, more and more stores begin cellaring their heavy winter stouts and replacing them with these hop- and malt-forward beasts.

By all accounts, the first double IPA was brewed by Vinnie Cilurzo, owner of the legendary Russian River Brewing Company, in 1994. Called Inaugural Ale (a double entendre, as it was both the world&rsquos first double IPA and also the first beer that Cilurzo ever brewed for the now-defunct Blind Pig Brewery in Temecula, CA), the doubling came about by accident. Nervous about his first brew and hoping to mask any off-flavors, Cilurzo increased the hops and malts used in the Blind Pig IPA recipe. When the batch yielded a terrific and very potent beer, the double IPA was born.

Over the past 20 years, the way to make a double IPA (otherwise known as DIPA or &ldquoimperial IPA&rdquo) hasn&rsquot really changed: roughly double the ingredients that would go into a normal IPA and you get a double IPA. Like their single counterparts, doubles are bright and refreshing, more fit for a summer barbecue than a winter campfire they&rsquore also heavier. As in, they carry more weight, and have higher ABVs &mdash 7.5 percent or more, to be exact. If you&rsquove never experienced them, try imagining a square-foot piece of chocolate cake. Now imagine the same piece of cake, but with twice the amount of chocolate per square inch. The double IPA is like that second cake: rich and flavorful, and oh-so-very dense. When enjoying them, one is a treat, two is a lot and you really, really have to like cake (and have a designated driver and a hangover cure) to go for three.

As the weather changes, more and more stores begin cellaring their heavy winter stouts and replacing them with the hop- and malt-forward double IPAs. For those looking to expand their palates, doubles offer the citrus hop and bready malt flavors of regular IPAs, but amplified, and with plenty more complexity to spare. We tasted ten of our favorites.

Bell&rsquos Hopslam Ale

Double IPA Most Likely to Convert a Nonbeliever: East Coast, meet West Coast. Bottle, meet one of the coolest labels ever drawn. Kalamazoo-based Bell&rsquos makes a wide variety of beers, but one of their most popular (and difficult to find) is Hopslam, the Midwest brewery&rsquos take on the West Coast IPA. Although it&rsquos made with six different varieties of hops from the Pacific Northwest, Hopslam isn&rsquot quite as hoppy as advertised &mdash but that&rsquos a good thing. Despite the ABV, and aforementioned (advertised) game-ending hoppiness, it stands out as one of the most drinkable and delicious double IPAs on the market.

Dogfish Head Burton Baton

Best Barrel-Aged Double IPA: From the makers of 120 Minute IPA &mdash which, at 15 to 20 percent ABV, is one of the more powerful beers on the market &mdash comes Burton Baton, a much more mellow brew that&rsquos available year round. However, mellow doesn&rsquot mean low ABV: at 10 percent, it still packs a punch. Made from a blend of English Style Old Ale and Double IPA, the BFG (that&rsquos &ldquoBig Friendly Giant&rdquo) of oak-aged IPAs pours a hazy gold, with pineapple and alcohol on the nose and earthy, almost grassy hops in the mouth. The time it spends in wood adds some interesting flavor notes and gives the beer its signature full-bodied mouthfeel.

Avery Maharaja

Most Reverential to its Ingredients: Maharaja, derived from the sanskrit words for great (mahat) and king (rajan), serves as both the title of ancient Indian rulers and the second installment of Avery&rsquos Dictator Series. Why dictators? We&rsquore not entirely sure. Regardless, Maharaja is a reddish-brown, 10.2-ABV brew that allows (or forces) every one of its ingredients to come to the forefront. Rather than smack you in the face with hops or malt, the Maharaja presents its flavors &mdash &ldquoHere,&rdquo it says, &ldquosmell citrus and pine. And can you taste that? That&rsquos pineapple, and caramel sweetness and a big kick of alcohol.&rdquo We&rsquoll hang in this dictator&rsquos court any day.

This Just In: Stone Enjoy By 04.20.14 IPA

We&rsquore big fans of Stone&rsquos Enjoy By series, which are generally designed to be consumed within five weeks of bottling, but their latest edition, the 9.4 percent ABV 04.20.14, wasn&rsquot in our hands when our Double IPA roundup went live. However, we&rsquove since tasted it, and it&rsquos too good not to include &mdash the beer, brewed for a certain, er, vakansie, smells of earthy citrus rind and packs a powerful, resinous hop punch that certainly lives up to the &ldquodevastatingly dank&rdquo moniker emblazoned on the bottle.

Dark Horse Double Crooked Tree

Biggest Double IPA from the Smallest Town: Before learning of the Dark Horse Brewery, we&rsquod never heard of Marshall, MI, a small town near Kalamazoo with a population of around 7,000. But with beers like Plead the 5th and Double Crooked Tree being brewed within the town&rsquos limits, we might be willing to make a visit. This double is Dark Horse&rsquos popular Crooked Tree IPA, literally doubled (except for the water). That means double hops, double malt and double ABV. Because of the high ABV (12 percent), the Double Crooked can actually be aged &mdash a process that often renders IPAs undrinkable. As it ages, the hops recede and let the malts step forward. Ours, which was relatively fresh, poured a caramel color and smelled of malt and burnt cane sugar. The Double Crooked Tree is a winey beer made for sipping, likely to appeal to those who prefer Belgian-style beers to hop-forward IPAs.

DC Brau On the Wings of Armageddon

Most Bombastic Double IPA: Yeah, it comes from a can. But so does Heady Topper, Ten FIDY, several of Cigar City&rsquos headiest creations and plenty of other bestial brews. So don&rsquot hate. Or, rather, keep hating, and leave more OTWOA for the rest of us. First brewed for the impending 2012 Mayan Apocalypse &mdash &ldquobasically what we would want to drink if the world imploded&rdquo, DC Brau told us &mdash this malt-forward East Coast brew pours a dark copper with an off-white head. It smells like mature grapefruit and has a sharp lactic taste, almost like jack cheese. Although it has the characteristic double IPA hop bitterness, it lacks the juicy hops of some of the West Coast brews. It&rsquos definitely one of the boldest and most complex double IPAs we&rsquove ever tasted.

Make Your Own Pliny the Elder

According to Beer Advocate, a double IPA called Pliny the Elder is the fourth best beer in the world, narrowly edged by its nephew, Pliny the Younger (another double), as well as Goose Island Bourbon Brand Coffee Stout and our personal favorite, Heady Topper (yet another double). Want to make your own modern version of a liquid natural philosopher? Here&rsquos how.

Recipe provided by Vinnie Cilurzo to the Homebrewer&rsquos Association

Bestanddele
For 6.0 gallons (22.7 L) [Net: 5 gallons (18.9 L) after hop loss]
13.25 lb (6.01 kg) Two-Row pale malt
0.6 lb (272 g) Crystal 45 malt
0.6 lb (272 g) Carapils (Dextrin) Malt
0.75 lb (340 g) Dextrose (corn) sugar
3.50 oz (99 g) Columbus* 13.90% A.A. 90 min.
0.75 oz (21 g) Columbus* 13.90% A.A. 45 min.
1.00 oz (28 g) Simcoe 12.30% A.A. 30 min.
1.00 oz (28 g) Centennial 8.00% A.A. 0 min.
2.50 oz (71 g) Simcoe 12.30% A.A. 0 min.
1.00 oz (28 g) Columbus* 13.90% A.A. Dry Hop (12 to 14 days total)
1.00 oz (28 g) Centennial 9.10% A.A. Dry Hop (12 to 14 days total)
1.00 oz (28 g) Simcoe 12.30% A.A. Dry Hop (12 to 14 days total)
0.25 oz (7 g) Columbus* 13.90% A.A. Dry Hop (5 days to go in dry hop)
0.25 oz (7 g) Centennial 9.10% A.A. Dry Hop (5 days to go in dry hop)
0.25 oz (7 g) Simcoe 12.30% A.A. Dry Hop (5 days to go in dry hop)

*Tomahawk/Zeus can be substituted for Columbus
White Labs WLP001 California Ale Yeast or 1056 American Ale Yeast

Aanwysings
Mash grains at 151-152° F (66-67° C) for an hour or until starch conversion is complete. Mash out at 170° F (77° C) and sparge. Collect 8 gallons (30 L) of runoff, stir in dextrose, and bring to a boil. Add hops as indicated in the recipe. After a 90 minute boil, chill wort to 67° F (19° C) and transfer to fermenter. Pitch two packages of yeast or a yeast starter and aerate well. Ferment at 67° F (19° C) until fermentation activity subsides, then rack to secondary. Add first set of dry hops on top of the racked beer and age 7-9 days, then add the second set. Age five more days then bottle or keg the beer.

Southern Tier Unearthly

Easiest Drinking Double IPA: &ldquoIn my opinion, the malt bill for a Double IPA should be simple&rdquo, says Vinnie Cilurzo, maker of the first double IPA, and Southern Tier took his advice to heart. Unearthly contains only two malts as well as ale yeast and four hop varietals. With its sweet nose, malt backbone in the mouth and an oily, resinous texture that coats the tongue, Unearthly is characteristic of an East Coast double rightly so for the Lakewood, New York brewery. This is the perfect beer for those that prefer sweet hops to bitter ones. And, for those who like a little bit more vanilla, Southern Tier also makes a popular barrel-aged Unearthly.

Firestone Walker Double Jack

Editor&rsquos Choice: Here on the East Coast, we&rsquore starting to see more and more Firestone Walker beers. They&rsquore fantastic. From the chewy bourbon-barrel aged Parabola stout to the flagship Double Barrel Ale, the Paso Robles, CA-based brewery makes all their beers with simple, quality ingredients and proprietary house yeast. Smelling their popular Double Jack is like sticking your nose in a grapefruit, but without the stinging citric acid. It&rsquos easy drinking, refreshing and refined, the kind of beer you want to nurse at a classy summer barbecue. Just watch out &mdash the 9.5-ABV brew goes down deceptively smooth.

Green Flash Palate Wrecker

Double IPA Most Likely to Wreck Your Palate: Green Flash&rsquos website boasts that this beer has 100+ International Bitterness Units (IBUs). We&rsquore not going to get into IBUs, because they&rsquore confusing and technical, but we will say that the ability to taste differences between them peaks at around 100. In other words, this is about as hoppy as a beer can get. It smells like dried fruit and has plenty of bready alcohol pungency. For those looking for a hop-punch, Palate Wrecker is bitter to the extreme.

Weyerbacher Double Simcoe

Best Double IPA for a Cold Winter Night Beside the Fire: Ah, Simcoe hops: high alpha acid content, lots of aromatic oils and low cohumulone levels. For those of you who don&rsquot speak brewer, that translates to sweaty citrus on the nose, a caramel malt backbone and a dank finish. This is a polarizing double IPA for sure &mdash one for those who enjoy hipper, funkier, earthier beers. For an alternative flavor profile, the Double Simcoe makes a unique choice.

Ballast Point Dorado

Best Tribute to the Western-Style IPA: San Diego-based Ballast Point Brewery gives their beers nautical names &mdash dorado, which means &ldquogolden&rdquo in Spanish, is another name for a mahi-mahi. But even before we knew what it meant, we wrote that the beer was &ldquothe definition of golden&rdquo. It&rsquos got a juicy grapefruit nose and a well-balanced, piney taste that steadily increases as the beer remains in the mouth before finishing with a bitter bite. To us, it tastes a lot like another of Ballast Point&rsquos beers, Sculpin, but they&rsquore both phenomenal, so who cares?


Double Tap – Vermont Style – Recipe

Specifications:
Size: 4.5 gal
Efficiency: 74%
Attenuation: 84.0%

Original Gravity: 1.084
Terminal Gravity: 1.013
Color: 6.12 SRM
Alcohol: 9.37% ABV
Bitterness: 72.4 IBUs

Mash Profile:
148°F – 60m

Water Treatment:
Extremely Soft NYC Water
4g Gypsum (to mash)
2g Calcium Chloride (to mash)

Hopping:
0.5 oz Warrior® (16.0% AA) – 90 m
1 oz Citra™ (12.7% AA) – 10 m
1 oz Azacca (10.8% AA) – 10 m
3 oz Citra™ (12.7% AA) – Whirlpool 15m
1 oz Azacca (10.8% AA) – Whirlpool 15m
2 oz Mosaic (11.6% AA) – Whirlpool 15m
1.5 oz Citra™ (13.2% AA) – Hop Back
1.5 oz Azacca (11.3% AA) – Hop Back
2 oz Citra™ (12.7% AA) – Dry Hop 3 Days
2 oz Azacca (10.8% AA) – Dry Hop 3 Days
1 oz Mosaic (11.6% AA) – Dry Hop 3 Days

Kettle Additions:
0.5ea Whirlfloc Tablets (Irish moss) – 15m
0.5tsp Wyeast Nutrient – 10m

Gis:
2L Starter on Stir Plate – Giga Yeast GY054 Vermont Ale


Double IPA homebrew review and all grain recipe

In this video a try a Double IPA or DIPA. Also going through the all grain homebrewing IPA recipe for this double IPA if anyone wants to try to brew your own at home.

Want to send beer mail for review?
Contact me on: [email protected]

If you enjoy my content consider supporting on Patreon. Even $2 a month helps me out making more and better content for you.
Recipes and Vlog on Patreon:
https://bit.ly/2V5Zsgz

DrHans Merch Store (Awesome T-shirts):
https://bit.ly/2UHiiv9

Heres a link to the After work bryggeri at facebook:
https://bit.ly/31s6Mne

*********************************
This stuff I didnt find on Amazon, still good stuff though!

Spundit & fermonitor: https://ebay.to/2ung4Sr
Bulldog malt mill: https://ebay.to/2MyKSpQ

***************************
Thumbnail created with Pixomatic PRO

Cheers and thanks for watching /DrHans

*DISCLAIMER: This description contains affiliate links.
That means that if you click on one of the product links, I’ll receive a small commission if you decide to buy anything (to no extra cost to you of course). This help supports the channel and allows me to continue to make videos. Thank you for your support!

Double IPA
homebrewing hobby growing hops at home eating hops hoop shoots Brewing beer 101 hops for homebrewing beer hops for brewing beer
Homebrew Wednesday Grain to glass Homebrewing Hobby Brewing beer at home Brewing beer from scratch 4k Ultra HD Craft beer homebrew review Swedish Craft beer 4k HD Hop Growing 101 101


Dry Hopping

Once primary fermentation is complete, it’s time to add the dry hop charge.

Now, there are MANY schools of thought when it comes to dry hopping.

Some people ALWAYS rack to a secondary vessel when dry hopping. Some people add loose pellets or leaves. Some people put the hops in a sanitized hop sack.

Some people swear you can’t leave dry hops in for more than a few days or your beer will taste like grass clippings. Some people dry hop in the keg, and leave the hops in until the keg is empty.

Basically, there are just about as many different dry hopping methods as there are brewers. Figure out what works for your process. It’s your beer after all.

Here’s what I usually do.

First of all, I almost never use a secondary vessel at all, unless it’s a fruit beer or something. I only do it when I want or need to get the beer off the yeast cake for some reason or another, usually involving physical space. I don’t worry about leaving the beer on the yeast for extended periods otherwise. On homebrew scales I actually think it’s a benefit.

Anyway, back to dry hopping.

I typically leave the beer in the primary fermenter (I mostly use a wide-mouth plastic carboy like this guy), then add my dry hops (almost always pellets) in a LOOSELY tied hop bag. It needs to be loose for two reasons.

  • Hop pellets REGTIG swell up when they get soaked with beer.
  • You want beer to be able to penetrate the soaked hops. A tightly packed hop ball will not be very effective.

With this configuration, the hop pellets will be floating on top of the beer. That’s OK in my book. Or article, I guess this isn’t a book…

I actually prefer it, because it keeps the hops up off the yeast cake. This in turn makes it less likely I’m going to suck up a bunch of yeast when I package the beer.

I actually prefer nice, crystal clear beers, but with heavily dry hopped styles some haze is to be expected. That doesn’t mean I want a ton of yeast suspended in a West Coast inspired IPA or pale ale.

Anyway, after three days or so (or whenever it’s convenient) I can easily grab that hop sack (with clean and sanitized hands, of course) and actually put it into the keg I’m about to rack into.

That’s right, I put the same hops right into the keg before racking the beer into it. I’ve never had any problems with grassiness.

Whether thats due to my rate of consumption of the beer, or the hop varieties I use, I don’t know. But it hasn’t been an issue for me.